Παπαρούσι Ευρυτανίας

«Α
κούγοντας το όνομα του χωριού, το μυαλό μας πηγαίνει σε "Παπά & Κόκκινο". Αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε από που προήρθε. Στο Παπαρούσι κάποτε καλλιεργούσαν μετάξι από τις λευκές μουριές στις οποίες ζούσε μεταξοσκώληκας. Από τις κόκκινες μουριές, παράγεται έως τις μέρες μας, το αλκοολούχο ποτό "μούρο". Αν και δυσεύρετο, είναι ένα από τα εκλεκτότερα ποτά της Ελλάδας. Η παραγωγή του θέλει υπομονή και επιμονή, αυτός κι ο λόγος της δικαιολογημένης υψηλής τιμής του, όπως και της εξαιρετικής ποιότητάς του. Οι μερακλήδες του είδος γνωρίζουν επίσης πολύ καλά και τις θεραπευτικές ικανότητες του.
[Ο Φουρνιώτης ]
κούγοντας το όνομα του χωριού, το μυαλό μας πηγαίνει σε "Παπά & Κόκκινο". Αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε από που προήρθε. Στο Παπαρούσι κάποτε καλλιεργούσαν μετάξι από τις λευκές μουριές στις οποίες ζούσε μεταξοσκώληκας. Από τις κόκκινες μουριές, παράγεται έως τις μέρες μας, το αλκοολούχο ποτό "μούρο". Αν και δυσεύρετο, είναι ένα από τα εκλεκτότερα ποτά της Ελλάδας. Η παραγωγή του θέλει υπομονή και επιμονή, αυτός κι ο λόγος της δικαιολογημένης υψηλής τιμής του, όπως και της εξαιρετικής ποιότητάς του. Οι μερακλήδες του είδος γνωρίζουν επίσης πολύ καλά και τις θεραπευτικές ικανότητες του.

